Holistische Massage in de natuur 

‘Kom tot rust tijdens een Holistische Massage in de natuur.’ 

Massage is de kunst van aanraken en daarin emotioneel geraakt worden. Het is een ‘ont-moeting’ van mens tot mens waarin je spanningen kunt loslaten en je lichaam opnieuw kunt ontdekken. Een holistische massage kan je dichter bij jezelf brengen. We weten het vaak niet, maar het aangeraakt worden is een basisbehoefte, net als; eten, water, warmte, liefde, veiligheid en een thuis. Zonder aanraking kunnen wij mensen niet. Door de haastige manier waarop we in de Westerse wereld leven, raken we het contact met onszelf kwijt en staan we niet stil bij wat we eigenlijk nodig hebben. 

Wat is een Holistische Massage?

Holistisch betekent het verbinden van je lichaam, geest en ziel, zodat alles een geheel wordt. Het is een massage waarin ik je meeneem op een diep ontspannende reis, waarin je helemaal uit je hoofd kunt komen. Dit doe ik door te starten met Holistic Pulsing. Dit is een massagetechniek waarin ik je lichaam door middel van Pulsing / Trillingen laat ontspannen. Deze techniek stamt af van de hartklopping die je vroeger voelde in de baarmoeder. De massage die ik geef geeft je daarom en zeer veilig en diep ontspannen gevoel. Zodat jij in je lichaam kunt zakken.

In de holistische massage die ik geef zorg ik ervoor dat je lichaam heelt door fysieke blokkades op te heffen en je lichaam op een diep niveau te laten ontspannen. Tegelijkertijd geeft jouw lichaam signalen door, die iets onder de aandacht willen brengen. Een holistische massage is niet alleen gericht op ontspanning van je spieren, maar tegelijkertijd gericht op geestelijke ontspanning. Tijdens de massage besef je vooral dat je in contact staat met je gevoelens en je emoties. Ik maak gebruik van massagetechnieken die bij jou passen en daarnaast volg ik verschillende energiebanen in je lichaam. Ik ga ook al je chakra’s langs zodat alles weer lekker door kan stromen. Een energetische massage richt zich vooral op het afvoeren van negatieve energieën. Het lichaam reageert later op stress dan onze mind. Het kan daarom zo zijn dat het lichaam al jaren, negatieve energie, stress of trauma vasthoudt. Tijdens de massage ontspannen niet alleen de spieren, maar het bevordert ook de bloedsomloop en lymfestroom. Het zenuwstelsel komt hiermee tot rust.

Ik masseer je vanuit mijn intuïtie, met mijn ogen dicht. Mijn handen stoppen bij blokkades. Er wordt niet gesproken tijdens de massage, zodat je goed kunt voelen wat de aanraking met je doet in je lichaam. Je kunt het zien als een woordeloze ontmoeting. Wij mensen zijn voornamelijk gericht om ons verbaal uit te drukken, waardoor we niet altijd naar ons eigen lichaam luisteren. Het lichaam liegt nooit en heeft ons altijd wat te vertellen. Het zou mooi zijn om meer op onze intuïtie te vertrouwen, want onze intuïtie weet wat goed voor ons is.

Voor Wie?

Voor iedereen die graag wil ontspannen en even nergens aan wil denken. Het is een pauze knop gedurende jouw drukke dag. Verwacht niet dat een Holistische Massage iets zweverigs is. Ik heb al meer dan 100 verschillende mensen mogen ‘ont-moeten.’ Zie het gewoon als een diepe ontspanningsmassage. (Contra-indicaties onderaan de pagina).

Welke lichaamsdelen neem ik mee?

Ik zorg ervoor dat de massage niet voelt als een massage met pauzes en losse lichaamsdelen. Ik zorg ervoor dat je lichaam voelt als één geheel. Daarom neem ik zowel de voorkant als achterkant mee. Het is altijd fijn en veilig om op je buik te beginnen. Rond ongeveer de helft van de tijd mag je omdraaien, hier merk je nauwelijks iets van.

Ik neem haast je hele lichaam mee. Om jou zoveel mogelijk in contact te laten komen met je lichaam. Je zult merken dat de gedachtes uit je hoofd verdwijnen.

 • Hoofd; haar, gezicht. (altijd in overleg)
 • Nek & Schouders
 • Borst
 • Rug
 • Buik & Billen (altijd in overleg)
 • Benen
 • Voeten
 • Armen
 • Handen
 • Chakra’s
 • Meridianen

Van te voren houden we een kort intake-gesprek zodat jij precies kan aangeven waar bij jou bijzonderheden zijn en wat je wel en niet mee gemasseerd wil hebben.Ik zal je altijd vanuit een juiste intentie aanraken. Je kunt ook tijdens de massage aangeven wanneer je iets niet fijn vindt. Een veilig en comfortabel gevoel zal altijd centraal staan. Ik vind het belangrijk dat jij je fijn en ontspannen voelt bij mij.

Voordelen Holistische Massage?

 • Staat gelijk aan 8 uur slaap
 • Verbetering van je imuunsysteem
 • Bevordert de bloedsomloop en de lymfestroom
 • Afname van coristol en noradrenaline (je stresshormonen) 
 • Stimuleert de productie van serotonine (het gelukshormoon)
 • Oxytocine neemt toe (hormoon voor veiligheid) 
 • Brengt het zenuwstelsel tot rust
 • Verbeterde stoelgang, doorstroom van je lichaam
 • Verbeterde nachtrust
 • Verbetering van je (buik) ademhaling
 • Verbeterde spijsvertering 
 • Verbeterde doorbloeding, wat zorgt voor meer aanvoer van voedingstoffen en zuurstof 
 • Verbetering van stofwisseling
 • Vermindering overtollig weefselvocht en afvalstoffen worden afgevoerd
 • Vermindering van stressklachten
 • Vermindering lichamelijke klachten
 • Verminderen Restlesslegs 
 • Draagt bij aan bewustwording
 • Minder (negatieve) gedachtes
 • Meer levensenergie
 • Meer kracht en zelfvertrouwen

En vergeet niet: Aanraking is een basisbehoefte. Het is in mijn ogen hetzelfde als; naar de tandarts gaan, naar de pedicure/manicure gaan of een afspraak bij de kapper.

Voor de wetenschappers onder ons: Is het écht zo dat een Holistische Massage goed voor je is, of is het een gevoelsding? 

Het is écht zo! Het is niet alleen een gevoelsding, maar het is wetenschappelijk bewezen. Een Holistische Massage zorgt namelijk voor gevoelens van troost en welzijn, die ontspanning geven. Hierdoor kunnen stresshormonen zoals Cortisol en Noradrealine afnemen. Tijdens mijn massage wordt namelijk het parasympatische deel van het zenuwstelsel geactiveerd. Hierdoor wordt minder coristol en noradrenaline afgegeven. Cortisol en noradrenaline komen vrij bij stress en zijn betrokken bij de fight/ flight / freeze / pleaser modus. Door minder Coristol neemt de activiteit van het imuunsysteem toe en ontstaat er een betere weerstand. De massage zorgt er ook voor dat de productie van endorfines gestimuleerd worden. Dit is de lichaams eigen pijnstiller. Serotonine zorgt voor het gelukshormoon in jezelf en speelt een grote rol bij de verwerking van pijnprikkels. Dit is de lichaams eigen pijnstiller. De Massage geeft een toename van serotonine waardoor er minder pijn onstaat. Ook neemt Oxytocine toe, dit is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. 

Verder is het wetenschappelijk bewezen dat je met stressklachten meer hebt aan een Holistische Massage dan aan een stevige / sportmassage. (Tenzij je deze voor sportdoeleinden gebruikt.) Dit komt omdat er tijdens een Holistische massage gewerkt wordt met het parasympatische deel van het zenuwstelsel. Bij een stevige / sportmassage wordt er gewerkt met het sympatische deel in ons zenuwstelsel. Er gebeurd bij een Holistische Massage veel meer waardoor niet alleen  wordt gezorgd voor de ‘quick fix’ (de vaste plekken in je lichaam worden losgemaakt, we noemen dit ook wel knopen), maar je kunt er voor zorgen dat je lichaam zelf kunt ontspannen op lange termijn. Dit komt dus omdat het parasymatische systeem wordt meegenomen in een Holistische Massage. Niet alleen een gevoelsding dus! 

Wat is het doel van een Holistische Massage?

Mijn missie is om weer in vol contact te komen met je lijf en je op een heel diep niveau te laten ontspanning. Op deze manier wordt er elke keer een stukje bewustwording gecreëerd. Wanneer je in vol contact met je lichaam komt, kun je uit je hoofd komen. Daarom noem ik mijn massages ook wel eens een; ‘ont-moeting’.

Ik ‘ont-moet’ je graag!

Gezondheidscheck verplicht!

Wanneer geen holistische massage?

– hartproblemen

– hoge koorts/griep

– zeer slechte algemene gezondheidstoestand (overleg met behandelend arts)

– ernstige hart- en vaatziekten (overleg met behandelend arts)

– hypertensie (hoge bloeddruk) (wanneer de onderdruk hoger dan 95 is, overleg met behandelend arts.)

– steenpuisten

– besmettelijke huidziekten

– tumoren (overleg met behandelend arts)

In overleg kun je dit altijd met je huisarts bespreken. Je kunt me ook bellen voor vragen hierover.