Holistische Zwangerschaps-massage 

‘Kom in verbinding met jezelf en je kindje!’ 

Als je zwanger bent is aanraking en ontspanning belangrijker dan ooit. De oxycitine die aangemaakt wordt tijdens de aanraking, kan zelfs werken als pijnstiller. Door aanraken via massage, maakt je lijf namelijk ook allerlei hormonen aan die een goede zwangerschap stimuleren. De ontspanning die je door de massage ervaart, versterkt dat effect. Als je vanaf het begin van je zwangerschap regelmatig een massage krijgt, is dat dus goed voor jou en je kindje.Een Holistische Massage is niet alleen voor je kindje een mooi cadeau, maar ook voor jezelf. Tijdens de zwangerschap maak je allerlei nieuwe fases van jezelf mee. Je komt nieuwe angsten tegen, en veiligheid in jezelf speelt dan een nog groter rol dan normaal.

 

Hoe gaat de zwangerschapsmassage in zijn werk? 

We starten met een intakegesprek van 15 min. waarin we kijken wat jij nodig hebt. Voorafgaand bespreken we altijd wat jij fijn vindt. Ik zal je buik nooit aanraken zonder overleg. Ik vind veiligheid het allerbelangrijkst, daarom mag jij zelf aangeven wat voor jou het fijnst voelt. In de eerste weken mag je kiezen. of je op je buik, rug of zij ligt. Wanneer je op je rug en buik kunt liggen, kun je de normale Holistische Massage ervaren, maar dan afgestemd op jouw kindje. Na ongeveer 20 weken is het fijner om gemasseerd te worden in de zijligging. Ik heb speciale zwangerschapskussens om jou helemaal comfortabel te laten liggen.

Opvallend aan deze massage zijn de grote verbindende strijkingen, veelal met de onderarmen, aangevuld met technieken afkomstig uit de Zweedse massage, pulsing en diepere weefselmassage. Met Holistic pulsing, voel jij als moeder hetzelfde als je kindje; het gevoel van de hartklopping van je moeder, een veilig en gedragen gevoel. Holistic pulsing is namelijk het zachtjes wiegen van je lijf en je ledematen.  Hierdoor werkt die ontspanning diep door in je lijf. De massage zorgt er ook voor dat er minder vocht ophoopt en je handen en voeten.

Een belangrijk kenmerk is dat de grepen tijdens het masseren traag worden uitgevoerd zodat het lichaam mijn handen kan volgen, om een diepere verbinding te krijgen met je lichaam. Wat je weer dieper in contact kan brengen met je baarmoeder. 

Een Holistische zwangerschapsmassage is nooit schadelijk, er wordt zo’n zachte aanraking gebruikt dat er nooit iets kan gebeuren. Denk maar aan een knuffel of een warme zachte hand van je naasten. Tijdens de massage voel je dat je gedragen wordt, je krijgt het gevoel het niet allemaal alleen te hoeven doen. Ik volg mijn intuïtie en kom in contact met jou en je kindje. Je wordt zacht aangeraakt, met vol contact. Je kunt het zien als een combinatie van reiki, healing en massage. Tijdens de massage voel je dat je in verbinding staat met je eigen emoties en die van je kindje.

Voor vragen of opmerkingen, stuur mij gerust een berichtje. 

Ik ‘ont-moet’ jullie graag!

Gezondheidscheck verplicht!

Wanneer geen holistische massage?

– hartproblemen

– hoge koorts/griep

– zeer slechte algemene gezondheidstoestand (overleg met behandelend arts)

– ernstige hart- en vaatziekten (overleg met behandelend arts)

– hypertensie (hoge bloeddruk) (wanneer de onderdruk hoger dan 95 is, overleg met behandelend arts.)

– steenpuisten

– besmettelijke huidziekten

– tumoren (overleg met behandelend arts)

In overleg kun je dit altijd met je huisarts bespreken. Je kunt me ook bellen voor vragen hierover.