Ademsessie voor kinderen 

”Waarom zouden we pas op latere leeftijd ontladen van fysieke en emotionele spanning, en trauma, als we ook vanaf de bron kunnen starten?   

Een ademsessie is niet alleen voor volwassenen heel effectief, maar ook zeker voor kinderen. Kinderen kunnen net zoveel spanning of onrust ervaren als volwassenen. Als kind sta je nog veel meer open voor alle prikkels. Dit kan zorgen voor spanning en onrust. Door contact te maken met het parasympathische zenuwstelsel komt ons overprikkelde en sensitieve lichaam weer tot rust. Een ademsessie draagt bij aan de (sociale) ontwikkeling van je kind. 

De Ademsessie is voor kinderen van 10 tot en met 17 jaar. 

Hoe gaat de ademsessie in zijn werk? 

Een ademsessie duurt in totaal 1,5 uur. De ademsessie is geheel ingericht op jouw kind, en op een speelse wijze. We starten met een korte intake (15 min.) waarin we samen bespreken wat jullie wensen zijn en leg ik uit wat ik precies doe. De (groot-) ouder mag de gehele sessie aanwezig zijn. Dit alles gaat altijd in overleg met het kind. Wat vooral belangrijk is, is dat zijn of haar grenzen en behoefte centraal staan. Dat is nou juist precies waar de ademsessie om draait. 

Na het intake gesprek mag je kind plaatsnemen op het heerlijk zachte matras, met dekentjes, kussens en knuffels die ik van te voren heb klaargelegd. De ouder mag naast het kind plaatsnemen of aan de zijkant op de stoel plaatsnemen. Dit alles gebeurt uiteraard weer in overleg met het kind. Hij of zij bepaald hoe deze sessie in zijn werk gaat. Daar speel ik op in. Elke sessie is anders, want ik volg altijd mijn intuïtie. 

Aan de hand van de muziek, spelletjes en verhaaltjes, verkent het kind zijn of haar lichaam. Ik stap dan tegelijkertijd ook in de belevingswereld van het kind. We ontdekken samen waar emoties en spanningen te voelen zijn in het lichaam. Daarna doe ik wat ademoefeningen voor, en samen voeren we deze oefeningen uit. Vanuit hier starten we de ademsessie. Bij kinderen gebruiken we dezelfde techniek als bij volwassenen, namelijk de verbonden ademhaling. Lees hier meer over de verbonden ademhaling.

Kinderen zullen alleen minder lang en  intensief en zachter ademhalen. Het is ook mogelijk om zonder constante ademtechnieken een prachtige ademreis te maken aan de hand van de van te voren afgestemde muzieklijst. De ademreis zal een halfuurtje tot 45 minuten duren. De gehele sessie duurt 1,5 uur.

We maken er een mooie ontspannende ervaring van voor kind en ouder.

Mijn ervaring is dat de ouder ook meer ontspannen naar huis gaat, door alleen te hebben gekeken. Het leuke is ook dat je de ademoefeningen, spelletjes en verhaaltjes als ouder mee naar huis kunt nemen. De oefeningen kunnen eenvoudig worden geintergreerd in het gezin. 

Ik houd altijd rekening met de leeftijd en omstandigheden van het kind. Wees daarom niet bang dat als het kind wat ouder is, het te kinderachtig zal zijn en vice versa. Ik zal altijd meegaan in de belevingswereld van jouw kind. 

Voordelen ademsessie voor kinderen?

Naast alle voordelen van de volwassenen ademsessie zijn er ook speciale voordelen voor kinderen: 

 • Beter kunnen omgaan met emoties 
 • Beter kunnen aangeven van grenzen, wat zorgt voor meer zelfbevestiging en zelfvertrouwen (vaak leren we dit te laat) 
 • Van hoge ademhaling naar diepere buikademhaling, wat zorgt voor diepe ontspanning
 • Helpt bij lichamelijke klachten zoals; buikpijn, hoofdpijn, etc. 
 • Kan ondersteunend zijn bij; ADHD, ADD, ODD, PDD-nos
 • Meer energie 
 • Ondersteunend bij slaapproblemen
 • Ondersteunende werking bij faalangst 
 • Het kan je kind helpen meer in balans te komen, waardoor je kind letterlijk beter in zijn/haar vel komt te zitten
 • Verwerken van veel indrukken 
 • Verwerking van trauma’s; zoals een scheiding
 • Verminderen van energetische/fysieke blokkades in het lichaam 
 • Vermindert concentratieproblemen
 • Versterkt het imuunsysteem  
 • Je kindje komt meer in zijn of haar kracht te staan en wordt weerbaarder (iets wat we vaak als volwassenen opnieuw moeten leren) 

Mijn ervaring met kinderen? 

Mijn ervaring is dat ik goed met kinderen kan resoneren, waardoor zij zich vertrouwd en veilig voelen. Veiligheid is voor mij het allerbelangrijkst. Ik weet als geen ander hoe onveiligheid bij kinderen kan leiden tot trauma’s. 

Ik ‘ont-moet’ jullie graag!

Gezondheidscheck verplicht!

Wanneer geen ademsessie inplannen ?

– Astma

– Actieve drugs of alcohol verslaving

– Epilepsie 

– Fysieke verwondingen of botbreuken

– Glaucoom

– Hartproblemen 

– Hart en vaatziekten

– Herseninfarct, Tia, andere hersen-of neurologische aandoeningen

– Hoge bloeddruk 

– Netvliesproblemen 

– Psychische aandoeningen zoals Borderline, schizofrenie, verleden met psychoses, 

– Recente operaties

– Zwangerschap 

Bij twijfel; contacteer je huisarts of bel mij gerust.