Ademsessie

in de natuur 

‘’

Je kunt op allerlei manieren de diepte ingaan met yoga, innerlijk kind werk, plantmedicijnen, maar ik ken niets wat zo diep tot de kern van je wonden gaat als ademwerk.’

Alles begint bij de ademhaling. Ons leven is begonnen met een ademhaling, en we zullen ons leven afsluiten met de ademhaling. Bijna al onze fysieke blokkades ontstaan doordat we niet op de juiste manier ademen. We ademen vaak via onze borst, dit doen we omdat we gestrest in het leven staan. Dit is al ontstaan in de oertijd. Als er gevaar dreigt, maakt ons lichaam zich klaar om snel pas op de plaats te maken.  We zitten tenslotte in een ratrace van het dagelijkse westerse leven. Wanneer je via je buik ademt, zullen veel blokkades wegnemen.

Ons lichaam liegt nooit en je lichaam heeft je altijd wat te vertellen. Zo kunnen er eeuwenoude wonden opgeslagen zijn in je lichaam. Met ademwerk heb ik geleerd hoe het zenuwstelsel werkt en hoe je jezelf kunt releasen van pijn en angst, woede, etc. Maar ook van lichamelijke blokkades. Wanneer je bijvoorbeeld als kind een schrikreactie hebt ervaren, kan dit onbewust in je leven op dit moment zorgen voor een blokkade in je lichaam.

Denk bijvoorbeeld aan een moment waarbij je voor het laatst heel erg geschrokken bent. Je lichaam reageert en je krampt jezelf samen. Waarschijnlijk zonder dat je het door hebt. Je lichaam slaat al deze trauma op en dat uit zich op allerlei manieren. Moeheid, slapeloosheid, stress in het lichaam, blaasontstekingen, paniekaanvallen, hoofdpijn, duizeligheid, verslaving, etc.

Door middel van ademwerk, kun je deze schrikreactie in je lichaam loslaten. Zonder dat het lichaam daar externe factoren voor nodig heeft. Ons krachtige lichaam kan namelijk met alle opgeslagen antwoorden, zichzelf resetten.

Wat kan ademtherapie voor je betekenen?

  •  Verbetering van de nachtrust
  • Loslaten verdriet / angst / woede 
  • Loslaten van stress
  • Verminderen van lichamelijke blokkades, minder pijn 
  • Verminderen van paniekaanvallen
  • Niet meer afhankelijk zijn van verdovende middelen / verslaving, je lichaam detoxen 
  • Snellere stofwisseling
  • Meer energie 
  • Je emotioneel stabieler voelen
  • Gewichtsverlies 

Ik ben gecertificeerd ademtherapeut aan de opleiding The Breathworker in the sacred temple van Lars Faber. De methode die ik gebruik is de methode van Lars Faber. Het wordt ook wel de chaotische ademmethode genoemd.

In de ademtherapie die ik geef zorg ik ervoor dat je lichaam zich helemaal vertrouwd voelt. Het is voor mij heel belangrijk dat je je veilig bij mij voelt, als ik merk dat dit niet het geval is en je mij nog niet kunt vertrouwen, zal ik de sessie nooit starten. In een ademsessie is het belangrijk dat iemand jou alle veiligheid kan bieden.

Daarnaast werk ik met muziekinstrumenten en een lijst met prachtige muziek, die erbij jou voor zorgen dat je je blokkades kunt loslaten.

Hoe werkt ademtherapie?

Een ademsessie duurt in totaal 2 uur. We beginnen onze sessie met een coachinggesprek. Misschien heb je al eens een lichaamsgerichte coaching sessie bij mij gedaan of is het nieuw voor je. We gaan samen kijken waar je je emotie in je lijf voelt. Hier gaan we in ons gesprek dieper op in. Zodra we de kern gevonden hebben van jouw thema op dit moment, mag je gaan liggen op een heerlijk zacht matras met dekentjes en kussens, dat ik hier al voor je heb klaargelegd. We gaan samen de ademhaling starten en ik neem je mee op reis.

Bij de 1-1 ademsessie is alle aandacht gericht op jou. Een ademsessie in groepsverband kan ook heel versterkend werken door de dynamiek in de groep. Klik hier voor de komende groepsevenementen.

Voor wie?

Ademwerk is voor iedereen (tenzij contra-indicaties). Het is altijd een goed idee om te ademen. Je zorgt hiervoor dat je fysieke blokkades en emotionele blokkades de ruimte krijgen. Zelfs zonder blokkades is het erg goed voor je om te ademen en je lichaam een reset te geven.

Ik ‘ont-moet’ je graag!

Mijn Ademsessies (en massages) vinden alleen op afspraak plaats. 

‘Alles begint bij je ademhaling!’

G

Gezondheidscheck verplicht!

Wanneer geen ademsessie inplannen ?

– Actieve drugs of alcohol verslaving

– Epilepsie 

– Fysieke verwondingen of botbreuken

– Glaucoom

– Hartproblemen 

– Hart en vaatziekten

– Herseninfarct, Tia, andere hersen-of neurologische aandoeningen

– Hoge bloeddruk 

– Netvliesproblemen 

– Psychische aandoeningen zoals Borderline, schizofrenie, verleden met psychoses, 

– Recente operaties

– Zwangerschap 

Bij twijfel; contacteer je huisarts of bel mij gerust.