Over Mij

‘Wanneer we naar binnenkeren, zal de buiten wereld reageren.’

Anouk Blauen

Hoi, ik ben Anouk. Ik mag mezelf Masseuse & Ademcoach noemen. Daarnaast organiseer ik groepsevenementen gericht op lichaamswerk en onze ademhaling. Op deze manier heb ik al meer dan 100 verschillende mooie mensen mogen ‘ont-moeten.’

Ik hou heel erg veel van dieren en planten. Ik ben in mijn eentje naar de
andere kant van de wereld gegaan en heb al veel mooie landen gezien. Op dit moment vind ik het leuk om samen met mijn vriend in een (zo’n oud basic mogelijk) busje erop uit te gaan. Ik krijg er een kick van om ‘s ochtends in weer en wind in de natuur te
zwemmen. In alle drukte van de dag weet ik de pauzeknop te vinden in de natuur en in dansen. Ik
hou ervan om te dansen op een ecstatic dance festival, of gewoon in de woonkamer met fijne mensen om me
heen. De afwisseling tussen samen zijn met mensen en terugkomen in de natuur zijn voor mij als
hoogsensitieve intro-én-extraverte vrouw ideaal.

Als kind wilde ik altijd tovenares worden, ik wist eigenlijk altijd al dat er meer was dan het leven hoe
de meeste mensen het zien: we gaan naar school, we moeten een zo hoog mogelijk diploma behalen, we moeten hard werken en that’s it. Ik had vroeger al een erg sterke intuïtie, maar ik durfde er vanuit trauma niet op te vertrouwen. In de westerse maatschappij leren wij namelijk vaak vanuit ons rationele brein te denken en onze intuïtie ligt vaak meer op de achtergrond. Dit is vaak waarom sommige mensen niet vertrouwen op hun eigen kracht en ingevingen. Ik had het idee dat er van alles van mij verwacht werd. Op allerlei andere manieren probeerde ik mezelf te bewijzen, zonder mijn gevoel te volgen. Al snel kwam ik er via mijn lichaam achter dat ik een leven leidde dat ego-gebouwd was en niet in lijn stond met mijn gevoel en mijn eigen kracht. Je lichaam vertelt je namelijk altijd precies wat er aan de hand is.

Ik geloof dat in de tijd waarin we nu leven en dat de verschuiving die nu plaats vindt, bijdraagt aan meer bewustzijn. Mijn droom zou uitkomen wanneer iedereen in zijn of haar eigen kracht staat en wanneer we naar onze intuïtie en ons eigen lichaam luisteren. Een toekomst waarin we alle emoties samen mogen omarmen. Een wereld waarin iedereen ‘werkt’ vanuit het hart in plaats vanuit het hoofd. Een wereld waarin we elkaar respecteren en we zo puur mogelijk tegen elkaar zijn, omdat we spreken met ons hart. Zodat we diepe verbinding met elkaar kunnen aangaan.

Het voelt alsof ik door mag geven dat je weer op je eigen lichaam en intuïtie kunt vertrouwen. Ik werk vanuit mijn intuïtie, om jou meer in verbinding te brengen met je lichaam en gevoel. Ons lichaam heeft alle antwoorden en soms zijn eeuwenoude blokkades opgeslagen in ons lichaam. Alle antwoorden zitten al in jezelf.

‘Ik dacht dat hooggevoelig zijn een belemmering was, maar dit is mijn superpower!’